Skip to content

Om Everywhere Yoga

Utomhus_profil

För mig är yoga mer än fysiska positioner – Den är ett förhållningssätt till livet

Yogan har varit en följeslagare i mitt liv sedan tidiga tonåren, då jag upptäckte yogan i en gymnastiksal i Växjö där gästande yogalärare höll en nybörjarkurs. Under många år var det endast den fysiska yogan jag intresserade mig för. Det enda jag visste var att yogan fick mig att må bra och hjälpte mig att få de ständigt malande tankarna att tystna. 

Efter att ha fördjupat mig i yogans filosofi genom egna studier och Art of Life 200-timmars utbildning har jag insett att yoga är ett förhållningssätt till livet och att fysiska positioner bara är en liten del. Yogan handlar om hur du möter omvärlden och hur du möter dig själv. Därefter kommer det andra; fysiska positioner för att bygga styrka och smidighet, meditation för att skärpa sinnet och stanna upp, andningstekniker för att stödja båda dessa delar. Och så mycket mer det finns att upptäcka! Jag fortsätter hela tiden att utbilda mig och fördjupa mig, och jag kommer alltid befinna mig på vägen mot mer insikter genom yogans fantastiska värld. 

Hoppas du vill följa med på resan! 

Varma hälsningar,
Katrin 

Om Everywhere Yoga

Utomhus_profil

För mig är yoga mer än fysiska positioner – Den är ett förhållningssätt till livet

Yogan har varit en följeslagare i mitt liv sedan tidiga tonåren, då jag först upptäckte yogan i en gymnastiksal i Växjö där gästande yogalärare höll en nybörjarkurs. Under många år var det endast den fysiska yogan jag intresserade mig för. Det enda jag visste var att yogan fick mig att må bra och hjälpte mig att få de ständigt malande tankarna att tystna för en stund. 

Men efter att ha fördjupat mig i hathayogans mångtusenåriga filosofi har jag insett att yoga är ett förhållningssätt till livet. Det börjar med hur du är mot andra, hur du reagerar på omvärlden och hur du är mot dig själv. Därefter kommer det andra; fysiska positioner för att bygga styrka och smidighet, meditation för att skärpa sinnet och för att stanna upp och andningstekniker för att stödja båda dessa delar. Och så mycket mer det finns att upptäcka! Jag kommer alltid befinna mig på vägen mot mer kunskap och insikter genom yogans fantastiska värld. 

Hoppas du vill följa med på resan! 

Varma hälsningar,
Katrin 

Ulrika Millgård

yogalärare

För drygt tio år sedan gick jag på min första yogaklass. Min nyfikenhet på yogan vann då över min rädsla för att behöva stå i diverse omöjliga positioner tillsammans med graciösa människor i tights. Under åren har rädslan ersatts av tacksamhet över att jag har yogan i mitt liv. Jag har insett att var och en kan yoga utifrån sina villkor, och detta är också något jag vill ska genomsyra mina klasser.

 

Att utöva yoga ger mig utrymme, både fysiskt och mentalt. För mig är yoga därför mycket mer än bara det som händer på yogamattan. 

Min nyfikenhet på yogan kvarstår och jag lär mig hela tiden mer. 2022 blev jag certifierad yogalärare i Hathayoga via Art of Life 200-timmarsutbildning.

 

Ulrika

Linda Andersson

yogalärare

Jag steg in i yogans värld för 20 år sedan då jag köpte en bok om hathayoga. Jag fastnade och har sedan dess burit med mig yogan som ett verktyg och en filosofi för välmående. Jag har provat olika former av yoga och utbildat mig inom hathayoga och till barnyoga-instruktör.

 

Jag brinner särskilt för barnyoga av tre skäl: 

Jag trivs i barns sällskap! 

Det är roligt att se hur barnen engagerar sig i den lekfulla varianten av yoga, de brukar uppskatta konceptet. 

Slutligen anser jag att ett av de viktigaste verktygen vi kan skicka med våra barn idag är konsten att ”stänga ute världen” och återhämta sig. Yoga är ett sådant verktyg.

 

Padmasana-EY